Ruim 50% elektrische installaties in huizen verouderd en gevaarlijk

Ruim 50% elektrische installaties in huizen verouderd en gevaarlijk

In veel woningen in Uden en omgeving is er sprake van achterstallig onderhoud aan de elektrische installatie. Dit kan gevaarlijke situaties opleveren. Voorbeelden van dit achterstallig onderhoud zijn bijvoorbeeld een verouderde meterkast en te weinig aansluitingen voor elektrische apparatuur. Maar ook amateuristisch uitgevoerde uitbreidingen van de installatie. Dit blijkt uit een onderzoek Timmers Projecten en Service uit Uden.

Timmers Projecten en Service, gevestigd aan de Industrielaan, komt dagelijks gevaarlijke situaties tegen in woonhuizen. Vivian Timmers, directeur, is geschrokken: “Er is veel achterstallig onderhoud. Installaties hangen met touwtjes aan elkaar. Het risico is groot dat er vroeg of laat een storing plaatsvindt of zelfs brand uitbreekt.”

“Vroeger was 1 stopcontact in de meterkast voldoende. Hier was de deurbel op aangesloten. Tegenwoordig moet er ook een modem of andere apparatuur worden aangesloten in de meterkast. Dit gebeurt dan veel met een verlengsnoer. Maar helaas beseft men niet dat dit risico’s met zich meebrengt.”

Kwaliteit en deskundigheid zijn kernwaarden van Timmers Projecten en Service als bedrijf. “We zien in de markt dat er vaak door elektriciens slecht werk wordt afgeleverd. Je merkt dat de kennis van materialen ontbreekt of de veiligheidseisen niet in acht worden genomen. Wij zorgen jaarlijks voor de certificeringen en keurmerken. We zijn het vooral aan de klant, maar ook aan onszelf, verplicht kwaliteit te leveren.”

Vivian Timmers wil waarschuwen voor deze gevaarlijke situaties. Check de meterkast, gebruik deze niet als bergkast en zorg voor voldoende vermogen om alle nieuwe apparaten op een veilige manier te kunnen gebruiken. Ontwikkelingen gaan razendsnel en de broodnodige aanpassing van de meterkast en elektrische installatie hoort hier ook bij.

Over Timmers Projecten en Service

Timmers Projecten en Service is gespecialiseerd in de aanleg en het onderhoud van elektrotechnische installaties. Dit doen zij voor bedrijven, industrie en particulieren. Veel voorkomende werkzaamheden zijn : inbraakbeveiliging, huisautomatisering (domotica), verlichtingsprojecten, laadpunten voor de elektrische auto en zonnepanelen.

0413-264033
info@timmersps.nl