Strijp TQ

Strijp TQ

Over ons project voor Strijp TQ

Strijp TQ maakt deel uit van het gebied genaamd van Strijp T, dat weer naast Strijp S gelegen is in Eindhoven. Een gebied dat voor velen bekend in de oren zal klinken. Dit deel net boven de ring van Eindhoven behoorde tot 2000 toe aan Philips. Het gebied heeft zich daarna ontwikkeld tot een centrum waarin zowel woningen als bedrijven met een creatieve inslag de boventoon voeren. Waar Strijp S al even een gevestigde naam is, is Strijp T in opkomst. ‘Strijp T gaat door waar S ophoudt’, zo kopte het Eindhoven Dagblad in september 2017. De blikvanger van het terrein, Strijp TQ, is een gebouw van 40.000 m2 waarbij duurzaamheid centraal staat. Het gebouw wordt een broedplaats voor hightech-productiebedrijven, bedrijven met een creatieve inslag en horecagelegenheden.

  • Elektrotechnische installatie
  • Netwerkbekabeling
  • Verlichting
  • Noodverlichting
  • Voorzieningen brandmeldsysteem
  • Voorzieningen toegangscontrole

Strijp TQ

In 2017 ontstond het eerste contact tussen Timmers en Goevaers over Strijp TQ. In november 2017 zijn we bij Timmers begonnen met ‘Project Strijp TQ”, zo begint projectleider Willy Timmers te vertellen. “Een grote maar mooie klus. We hebben voor Strijp TQ de complete elektrotechnische installatie ontworpen en gerealiseerd. Hier hoort bijvoorbeeld de lichtinstallatie bij. Aangezien Strijp TQ een groot gebouw is met enorme hallen, levert dat een indrukwekkend plaatje op. Uiteraard te allen tijde met duurzaamheid in het achterhoofd, geheel aansluitend op de visie van Strijp TQ.” Daarnaast was Timmers verantwoordelijk voor de netwerk- en telefoonbekabeling, en de voorbereiding op beveiligingssystemen als een brandmeldsysteem en de toegangscontrole. “Qua grootte is het een klus die we bij Timmers nog niet vaak gedaan hebben, en daarom een mooie uitdaging die we tot nu toe uitstekend volbracht hebben. Ik ben er zelf zo’n 80% van mijn tijd mee bezig geweest. Een hele klus dus”, zo vertelt hij lachend.

 

Timmers moest zich in de beginfase van het traject flink bewijzen. “Bewijzen moeten we onszelf natuurlijk bij elke klant, maar in dit geval ligt het iets gecompliceerder”, zegt Willy. “Als ik eerlijk ben waren er bij Strijp TQ voordat we het traject aangingen wat twijfels. Dit zat ‘m met name in de capaciteit van Timmers Projecten & Service. We hebben een zeer deskundige en veelzijdige organisatie staan, maar zijn in vergelijking met anderen wat kleiner qua omvang. Van te voren zijn er met Strijp TQ daarom enkele krachtige afspraken gemaakt.”

Één van die afspraken was dat het gehele traject opgedeeld zou worden in twee fases. Wanneer men tevreden zou zijn over fase 1, kon Timmers haar weg vervolgen in fase 2. “Goed nieuws, we zitten momenteel in fase 2!”, vervolgt Willy enthousiast. “De logische conclusie is dus dat men tevreden is over fase een. We hebben ons aan de gemaakte afspraken gehouden en  voldaan aan de verwachtingen. Ik heb zelfs vanuit Strijp TQ teruggekregen dat men zeer tevreden was over de oplossingen die we aangeboden hebben, en dat we ze in positieve zin verrast hebben. Onze capaciteit is dan ook op geen enkel moment een probleem geweest. Dat is natuurlijk altijd mooi om te horen!

#
#
#
#
#
0413-264033
info@timmersps.nl