Het Mondriaanhuis

Het Mondriaanhuis
inspecties
  • Elektrotechnische installatie
  • Verlichting
  • Noodverlichting
  • Besturingssystemen
  • Inbraakbeveiliging

Over het Mondriaanhuis en onze samenwerking:

In 2018 ging het Mondriaanhuis in Uden ‘op de schop’. Hoewel het Mondriaanhuis in de volksmond nog steeds bekend staat als de bibliotheek, heeft het tegenwoordig een bredere functie. Het omschrijft zichzelf als ‘cultureel centrum’, waar tevens plaats is voor ontwikkeling op het gebied van muziek, theater en kunst. Timmers Projecten en Service fungeert tijdens de verbouwing als partner op het gebied van de elektrotechnische installatie; zo verzorgde Timmers onder andere de elektronische installatie, netwerkbekabeling, verlichting en beveiliging. Graag vertellen we je meer over de ontwikkeling van het Mondriaanhuis, een plek waar eigenlijk iedereen terecht kan!

 

Een brede functie

“Hoewel het Mondriaanhuis in de Udense volksmond nog regelmatig ‘de bibliotheek’ wordt genoemd, heeft het een bredere functie”, zo begint locatiemanager Martijn Wijngaards te vertellen. “Zo is Kunst & Co er gevestigd, waar men terecht kan voor ontwikkeling op het gebied van muziek, dans, theater en beeldende vorming. Dit alles vindt plaats in een pand dat gebouwd is in 1977. De interne verbouwing was bovendien hard nodig. In oktober zijn we gestart met de grootscheepse verbouwing, en de planning is om eind maart 2019 de grote heropening te vieren. Het doel is om van het Mondriaanhuis een ontmoetingsplek te maken waar men kan flexwerken, koffie kan drinken, boeken kan huren én Kunst & Co prominenter zichtbaar wordt.”

Timmers Projecten & Service maakt onderdeel uit van het bouwteam dat de interne verbouwing verzorgt. “Met de architecten, loodgieter, Gemeente Uden en alle andere partijen hebben we er gezamenlijk voor gezorgd dat het gebouw weer van deze tijd is.“ vertelt Rob Loomans, namens Timmers. “Zo hebben we op de eerste plaats zorg gedragen voor de elektronische installaties en een upgrade uitgevoerd voor de bestaande installaties, maar ook LED-verlichting aangebracht en het datanetwerk verder uitgebreid. Tevens hebben we actief meegedacht in het kader van veiligheid, en hebben we alarminstallaties en ontruimingsinstallaties aangebracht die uiteraard voldoen aan de laatste normen.”

Een mooie uitdaging was het feit dat de bibliotheek en de andere faciliteiten zoals Kunst & Co operationeel moesten blijven. “Zodra we groen licht kregen, moesten we ervoor zorgen dat de bibliotheek toegankelijk bleef”, zegt Rob. “We hebben het traject daarom opgedeeld in drie verschillende fases, waardoor de continuïteit gewaarborgd bleef. Recent is in fase drie de gietvloer gelegd, en wordt de komende periode gebruikt om de puntjes op de i te zetten.”

De samenwerking; Een bouwteam op basis van vertrouwen

Om uiteindelijk optimale resultaten te kunnen behalen, was een intensieve samenwerking tussen alle partijen noodzakelijk. “Er is altijd een uitstekend onderling vertrouwen geweest tussen de betrokkenen”, zo legt Rob uit. “Het gaat hier om basis van vertrouwen, maar ook van eerlijkheid. Door alles tegen elkaar te kunnen zeggen, kom je uiteindelijk het verst.” Martijn Wijngaards onderstreept dit. “Het zit ‘m bijvoorbeeld ook in de kleine dingen. Zo heb ik actief gestimuleerd dat er een gezamenlijke lunch plaatsvindt. Zo werd men uiteindelijk een echt team.”

Ook over de rol van Timmers is Martijn positief. “Het meedenken van Timmers is een echte meerwaarde gebleken. Ik ben uitermate blij dat ze er slimme mensen hebben rondlopen die een goed advies kunnen uitbrengen en tevens denken in teamverband!”

 

0413-264033
info@timmersps.nl