Fingo

Fingo
  • Elektrotechnische installatie
  • Verlichting
  • Noodverlichting
  • Besturingssystemen
  • Panelenbouw
  • Machineveiligheid

Over Fingo en de samenwerking:

Een klein stukje over de grens met België, gelegen tussen Turnhout en Antwerpen, is Fingo gevestigd. Fingo is al vele tientallen jaren een producent van diverse betonproducten, en specialiseerde zich de sinds de jaren ‘70 in het produceren in betonnen gewapende én voorgespannen gewelven. Vorig jaar februari is er gestart met de bouw van een nieuwe betonmortelcentrale voor de totaalleverancier, waarbij de afrondingsfase inmiddels steeds dichterbij komt. Een mooi moment om je daarom een klein inkijkje te geven!

De hoofdaannemer bij de ontwikkeling van de nieuwe betonmortelcentrale van Fingo is Rotonde International. Rotonde omschrijft zichzelf als ‘de partner bij zowel engineering en ontwerp van complete turn-key betonmortelcentrales en menginstallaties’. “Het is een project dat uiteraard een tijdje duurt”, zo begint men bij Rotonde te vertellen. We zijn in februari 2018 gestart met de voorbereidingen, en medio mei van dat jaar zijn we gestart met de bouw. Er is continu voldaan aan de vooraf opgestelde planning, waardoor ook de oplevering inmiddels in zicht komt. Het doel is om in dit in week 6 van 2019 af te ronden.”

Rotonde selecteerde vervolgens Timmers Projecten & Service als partner op het gebied van elektrotechnische installaties. “Timmers heeft een belangrijke rol gespeeld in het proces. Zo heeft men alle bekabeling van de nieuwe betonmortelcentrale verzorgd, en heeft men de levering en installatie van de MCC-kasten (Motor Control Centre) op zich genomen.

 

Bij Rotonde heerst tevredenheid over de samenwerking met Timmers. “De samenwerking tussen Rotonde en Timmers gaat al heel veel jaren terug. Eigenlijk al zolang ik bij Rotonde zit”, vertelt de projectleider van het bedrijf gevestigd in Delden. “Gedurende die periode heeft Timmers her en der elektrotechnische installaties voor ons uitgevoerd. Timmers heeft, zoals bij de meesten wel bekend, een lastige periode gehad. Ik vind dat men hier uitstekend uitgekomen is. Ze zijn gestructureerd in zowel de planning als de uitvoering van de diverse projecten die ze voor ons voltooid hebben.

Die jarenlange samenwerking resulteert in het feit dat Rotonde enerzijds en Timmers Projecten & Service anderzijds aan een half woord genoeg hebben. “We weten precies wat we aan elkaar hebben. Doordat we elkaar langer kennen zijn de communicatielijnen kort en kunnen we snel schakelen. Men is professioneel, snel en efficiënt. Het is een samenwerking die wat ons betreft nog vele jaren blijft bestaan!”


 

#
#
#
#
0413-264033
info@timmersps.nl