Compliment BV

Compliment BV
inspecties
  • Elektrotechnische installatie
  • Netwerkbekabeling
  • Verlichting
  • Noodverlichting
  • Voorzieningen brandmeldsysteem
  • Voorzieningen toegangscontrole

Sinds 2002 is Compliment BV gevestigd in het dorpje Zeeland, gelegen in Noord-Oost Brabant. Het is tuinbouwbedrijf waarbij de focus ligt op het telen, verwerken en verpakken van producten als ijsbergsla, kool, bleekselderij en knolvenkel.

Voor het nieuwbouwpand van Compliment, dat in maart 2017 geopend werd, heeft Timmers de complete elektrotechnische installaties en de beveiligingsinstallaties verzorgd. Een mooi project, waarbij uitdrukkelijk ook rekening gehouden moest worden met de tijd van het jaar..

De werkzaamheden die Timmers heeft voltooid voor Compliment brachten leuke uitdagingen met zich mee. “Tijdens alle werkzaamheden die we met Timmers voor Compliment hebben verricht, was er nog een extra component waar we rekening mee moesten houden”, zo begint Vivian Timmers te vertellen. “We moesten namelijk rekening houden met de verschillende seizoenen en opgestelde tijdskaders. Aangezien Compliment werkt met gewassen, is rekening houden met de tijd van het jaar essentieel. Zo kunnen ze bij Compliment bijvoorbeeld niet het gehele jaar door zaaien of oogsten.”

Een strakke vooropgestelde planning was hierbij van enorm belang. “Het gehele project is in een paar fases afgerond. Vanaf oktober 2016 hebben we in zes weken tijd de eerste koelcellen gereed weten te krijgen. Het was erg belangrijk dat we op tijd klaar zouden zijn, want de oogst moest worden opgeslagen. Ook de volgende fases zijn daarna volgens planning in het voorjaar opgeleverd. Uiteindelijk hebben we de oplevering in mei 2017 gedaan.”

Voor het nieuwe pand van Compliment BV met een totale grootte van ongeveer 6200 vierkante meter verzorgde Timmers de complete elektrotechnische installatie. Dit deed Timmers in samenwerking met MIBA Bouwbegeleiding, dat de projectbegeleiding verzorgde. Zo verzorgde Timmers de licht- en krachtverdeelinrichtingen, maar ook beveiligingsinstallaties en lichtinstallaties. Er werd hierbij te allen tijde rekening gehouden met het duurzame aspect. Zo is er in het gebouw geen gasverbruik en bestaat de verlichting volledig uit LED-verlichting. Op deze manier zet Compliment BV een fantastische stap, en zijn zowel haar producten als het pand klaar voor een duurzame toekomst!

0413-264033
info@timmersps.nl