Domotica

Domotica

Wat is domotica?

Domotica is een verzamelnaam voor technologische hoogstandjes die het leven mooier, aangenamer en veiliger maken. Comfort en ondersteuning in zorgtaken staan hierin centraal. Je kunt hierbij denken aan verlichting die automatisch aan gaat of gordijnen die automatisch dicht gaan als het donker wordt. Domotica zijn dus breed toe te passen!

Domotica voor gemak en energiebesparing

Domotica-oplossingen zorgen niet alleen voor gemak, maar ook voor energiebesparing en kostenbeheersing. Er zijn tal van mogelijkheden in het aansturen van bijvoorbeeld uw verlichting, geluid of toegangscontrole. Wilt u aan het einde van de dag met één druk op de knop de verlichting in uw bedrijf uitschakelen, de temperatuur omlaag brengen en tegelijkertijd de alarminstallatie inschakelen? Of het systeem in uw huis bedienen vanaf uw telefoon of tablet? Geen probleem. Wij plaatsen een op maat gemaakt, goed functionerend systeem.

Domotica voor de zorg

Domotica is ook toe te passen in zorgcentra, bij ouderen die nog thuis wonen of bij mensen die hulpbehoevend zijn. Het verplegend personeel kan in geval van calamiteiten meekijken met de patiënt en beoordelen welke vervolgactie nodig is. De paniekknop kan ook via domotica worden geactiveerd, waarbij de melding naar het verplegend personeel wordt gestuurd.

Voor ouderen die nog thuis wonen en op gas koken kan een tijdslimiet worden ingesteld op het gasfornuis, zodat er geen brand kan ontstaan als men het gas vergeet uit te zetten. Domotica kan ’s nachts een pad naar het toilet verlichten, zodat het licht niet aan hoeft en de partner rustig door kan slapen. Ook hier biedt de paniekknop uitkomst als iemand alleen woont en direct help nodig heeft. Met domotica kunnen mensen langer thuis blijven wonen, en we vinden het mooi om daaraan bij te dragen!

KNX domotica

Timmers Projecten & Service is partner van de KNX association. Domotica KNX is een wereldwijd open standaard communicatieprotocol voor woning en gebouw-automatisering. Dit communicatieprotocol is bedoeld om apparaten en installaties te automatiseren en met elkaar te koppelen. De KNX standaard is gebaseerd op meer dan 24 jaar ervaring. Als KNX partner is Timmers Projecten & Service gecertificeerd, waardoor je verzekerd bent dat onze specialisten je de juiste oplossing bieden.

Wilt u meer weten over domotica en de toepassingsgebieden, neem dan contact met ons op. Je kunt natuurlijk ook altijd even bellen naar: 0413 26 40 33!

0413-264033
info@timmersps.nl